A Multi-Agent Model And Architecture For Multi-Modal Knowledge Assistance And Capitalization [QA76.76.I58 Z17 2004 f rb]. - Hashmi, Zafar Iqbal (2004)
Perubahan paradigma yang disebabkan oleh perkomputeran berasaskan agen telah membolehkan penghasilan peralatan, teknik, strategi dan methafora yang berkuasa yang membolehkan pembangunan dan pengkonsepsian pelbagai perisian.