Population Dynamics And Movement Of Bactrocera Umbrosa (Fabricius) In Relation To B. Papayae (Drew & Hancock) (Diptera: Tephritidae) In Penang Island, West Malaysia [SB354.6.M2 A398 2004 f rb] [Microfiche 7678]. - Kurghali Sati, Ali Mustafa (2003)
Buah nangka hanya dirosakkan oleh Bactocera umbrosa (Fabricius) pada tahap pertengahan, buah yang masak, matang yang berwarna hijau serta berada pada tahap buah masak yang gugur.