Pembangunan Model Amalan Penggunaan Teknologi Mikropengawal Dalam Kalangan Guru Reka Bentuk Dan Teknologi (Rbt) Di Pulau Pinang - Muhammad Noor, Azlina (2024)
kajian ini bertujuan membina model yang menghubungkan faktor-faktor tingkah laku guru seperti kepuasan, sikap, norma subjektif, tanggapan kawalan tingkah laku terhadap niat meneruskan dan amalan penggunaan teknologi mikropengawal oleh guru-guru RBT tingkatan dua dan tiga. Untuk mencapai tujuan ini, pendekatan kuantitatif melalui analisis statistik, model persamaan berstruktur dengan kaedah Partial Least Square digunakan untuk menganalisis soal selidik diperolehi melalui kaedah persampelan mudah.