Pengaruh Faktor Terhadap Pemilihan Kerjaya Dalam Kalangan Pelajar Diploma Bakeri Dan Pastri - Harun, Salmi (2023)
Kajian ini menggunakan Model Teori Pembangunan Kerjaya Kognitif Sosial untuk mengkaji pengaruh faktor terhadap pemilihan kerjaya dalam kalangan pelajar Diploma Bakeri dan Pastri Kolej Vokasional Malaysia. Aspek yang dikaji adalah pengaruh faktor kebolehsuaian, pengetahuan kerjaya, kebolehpasaran, efikasi kendiri dan aspirasi kerjaya dalam pemilihan kerjaya.