Nafkah Tertunggak: Pelaksanaan Dan Penguatkuasaan Undang-Undang Di Mahkamah Syariah Di Malaysia - Ismail, Mohd Hazwan (2024)
Objektif daripada kajian ini adalah menyelidik penguatkuasaan berdasarkan syariat Islam, kemudian proses undang-undang oleh pihak Bahagian Sokongan Keluarga (BSK) bermula daripada mediasi terlebih dahulu bagi menyiasat kemampuan terhadap penghutang, penguatkuasaan untuk dilaksanakan berdasarkan peruntukan undang-undang di Malaysia dan seterusnya cadangan menambahbaik kelemahan dalam pelaksanaan dan penguatkuasaan undang-undang.