Pengaruh Pengurusan Displin Terhadap Makna Hidup Murid : Peranan Estim Kendiri Sebagai Mediator Dan Tingkah Laku Buli Sebagai Moderator - Etum, Sire (2023)
Kajian ini bertujuan untuk mengkaji pengaruh pengurusan disiplin terhadap makna hidup murid dalam kalangan murid Sekolah Menengah Kebangsaan harian biasa di negeri Perlis, Kedah dan Pulau Pinang. Selain itu, kajian ini turut mengkaji peranan tingkah laku buli sebagai moderator dan estim kendiri sebagai mediator dalam hubungan antara pengurusan disiplin dengan makna hidup murid. Data bagi kajian tinjauan ini diperoleh dari 375 orang murid tingkatan 4 yang dipilih secara rawak untuk menjawab soal selidik yang diedarkan secara atas talian dengan menggunakan Google Form.