Kebolehan Murid Tahun Satu Dalam Mengenal Dan Menyebut Huruf Hijaiyah Berbaris Mengikut Kaedah Qiraati - Mohd Noor, Nursyaharizan (2019)
Kajian yang dijalankan adalah untuk mengenal pasti kebolehan murid Tahun I dalam mengenal huruf hijaiyah berbaris dan menyebut huruf hijaiyah berbaris dengan betul menggunakan kaedah Qiraati serta pelaksanaan guru menggunakan kaedah ini dalam pengajaran mata pelajaran Pendidikan lslam khususnya tilawah al Quran.