A Study Of Total Quality Management Implementation In Medan Manufacturing Industries [HD62.15. S132 2004 f rb][Microfiche 7469]. - Siallagan, Sahala (2004)
Tujuan kajian ini ialah untuk mengenalpasti pelaksanaan pengurusan kualiti menyeluruh (TQM) di industri pengeluaran di Medan dengan menguji hubungan antara amalan TQM (hala tuju kualiti, hubungan dengan pelanggan, hubungan dengan pembekal, proses kawalan dan pengurusan sumber tenaga manusia) dengan prestasi kualiti (kesesuaian mutu dan kepuasan pelanggan) serta juga hubungan antara budaya organisasi dengan amalan TQM.