Sosio-Ekonomi Wanita Melayu Kedah, 1881-1940 - Awang @ Musa, Mahani (2003)
Kajian ini memberi tumpuan kepada kedudukan sosio-ekonomi wanita Melayu Kedah dalam jangka waktu 1881 hingga 1940 dengan penelitian khusus terhadap aspek usaha tanah, harta pesaka, permodalan, pendidikan dan kesihatan.