Isolation And Characterization Of Shark Vnar Antibody Against Malaria Pfhrp2 Protein From Semi-Synthetic Library - Cheong, Wei Shien (2019)
Ujian diagnostik pantas (RDT) malaria adalah penguji imun berasaskan antibodi yang menpercepatkan diagnosis malaria. Walau bagaimanapun, reagen antibodi yang digunakan secara meluas untuk RDT malaria tertakluk kepada degradasi pada suhu sekitar yang tinggi yang boleh memendekkan jangka hayat RDT malaria.