Enhancement Of Micro Filled Epoxy Composites Through Incorporation Of Nano Structured Oil Palm Ash - Mohammad Fizree, Hashim (2019)
Kajian ini mengkaji dan mencirikan kesan abu kelapa sawit terstruktur nano (OPA) sebagai penguat dalam komposit berasaskan epoksi yang terisi mikro. Kajian awal dijalankan untuk menentukan saiz zarah dan penambahan pengisi yang optimum untuk komposit epoksi yang terisi mikro. Saiz zarah dan penambahan pengisi OPA terstruktur mikro yang optimum dikenalpasti pada saiz Mesh 300 dan 30% penambahan pengisi.