Sikap, Pengetahuan, Kemahiran Pedagogi Dan Keprihatinan Guru Sejarah Terhadap Perubahan Kurikulum - Jabar, Baharuddin (2009)
Kajian ini bertujuan mengesan tahap keprihatinan gum terhadap perubahan kurikulum sejarah di samping mengenal pasti tahap sikap, pengetahuan dan kemahiran pedagogi mereka. Kajian juga bertujuan mengesan hubungan di antara faktor sikap, pengetahuan dan kemahiran pedagogi dengan keprihatinan gumgum sejarah berkenaan. Akhir sekali, kajian bertujuan mengenal pasti kesan moderasi pengalaman mengajar ke atas hubungan antara sikap, pengetahuan dan kemahiran pedagogi dengan keprihatinan gum. Sampel kajian terdiri daripada 328 guru-guru sejarah.