Satu Kajian Tentang Status Penglihatan Dan Faktor-Faktor Yang Mempengaruhi Penglibatan Mahasiswi Melayu Dalam Aktiviti Fizikal - Haji Ismail, Rubiah (1993)
Penyelidikan ini cuba mendapatkan maklumat mengenai tahap penglibatan mahasiswi Melayu dalam aktiviti fizikal dan faktor-faktor yang mempengaruhi penglibatan· mereka dalam aktiviti-aktiviti ini. Kajian ini cuba mendapatkan jawapan bagi'persoalan berikut:- 1. Apakah ststus penglibatan mahasiswi Melayu dalam aktiviti fizikal? 2. Apakah faktor-faktor yang mempengaruhi penglibatan mahasiswi Melayu dalam aktiviti fizikal?