Pengurusan pembangunan pelancongan "Ecotourism" - Wong, Wang Yu (1995)
Kajian ini adalah berkenaan dengan pengurusan pembangunan pelancongan "ecotourism" di destinasi yang menggunakan sistem ekologi alam semulajadi sebagai produk pelancongan. Dalam menjalankan kajian ini, satu kawasan kajian kes telah dipilih, iaitu Taman Negara Bako di Kuching, Sarawak.