Interpolasi Data Berselerak - Wirza, Rahmita (1994)
Tesis ini bertujuan untuk meninjau teknik-teknik bagi memodelkan permukaan yang licin bagi data berselerak dan penganggaran data berselerak tiga dimensi yang diberikan. Kaedah yang akan dibincangkan melibatkan tiga langkah iaitu, penyegitigaan data domain; penganggaran terbitan separa pada setiap data yang diberi untuk menghasilkan permukaan yang licin dan penakrifan skema interpolasi.