Kesesuaian Perkhidmatan Bas Mini Di Pusat Bandar Georgetown Pulau Pinang - Aziz, Azfizan (1996)
Kajian ini juga melihat sejauhmana keberkesanan bas mini di dalam pengangkutan awam dan adakah benar bas mini boleh meningkat kualiti perkhidmatan awam berdasarkan persaingan yang wujud sekarang ini. Daripada analisis dan penemuan didapati pelbagai masalah berlaku berpunca dari pertumbuhan pusat bandar, pertambahan penduduk, kesesakan lalulintas, masalah pengangkutan awam sendiri, kemudahan infrastuktur pengangkutan awam, sistem organisasi dan sebagainya.