Konflik Politik Tempatan Dan Pusat Dalam Pelaksanaan Dasar Pasca Perlombongan Di Provinsi Kalimantan Timur, Indonesia - Iskandar, Eddy (2023)
Terdapat empat (4) objektif dalam kajian ini iaitu mengenalpasti fokus pelaksanaan dasar pasca perlombongan, mengenalpasti konflik serta menganalisis kesan politik tempatan dan pusat dalam pelaksanaan dasar pasca perlombongan, serta mencadangkan penyelesaian konflik politik tempatan dan pusat dalam pelaksanaan dasar pasca perlombongan di Provinsi Kalimantan Timur.