Warisan Tokong Tua Pek Kong Di Pulau Pinang:Kajian Dari Aspek Hiasan Dan Makna - Teioh, Hui Shin (2022)
Kajian ini telah dijalankan bertujuan untuk mengkaji bagaimana masyarakat Cina menubuh dan membangun tokong Tua Pek Kong di Pulau Pinang, serta menyelidiki gaya seni bina, jenis dan makna di sebalik hiasan tokong di tiga buah tokong Dewa Tua Pek Kong di Pulau Pinang.