Pembangunan Modul I-Sfbt Berasaskan Ribat Al-Imaniyyah Dalam Menangani Tingkah Laku Agresif Murid Sekolah - Mohd Nor, Noraniza (2023)
Kajian ini dijalankan untuk membangunkan modul kaunseling Islam, iaitu Islamic Solution Focused Brief Therapy (selepas ini dikenali sebagai i-SFBT) yang berdasarkan pemikiran Abdullah Nasih Ulwan bagi menangani tingkah laku agresif dalam kalangan murid sekolah. Kajian bagi pembangunan modul ini menggunakan pendekatan Penyelidikan Reka Bentuk dan Pembangunan (DDR) yang melibatkan tiga fasa, iaitu analisis keperluan, pembangunan reka bentuk serta penilaian kebolehgunaan.