Agihan Dana Zakat Kepada Golongan Bukan Islam Di Malaysia: Satu Penelitian Kualitatif Semasa - Hashim, Siti Nuraisyah (2023)
Tesis ini bertujuan mengenal pasti tafsiran bukan Islam dalam perkataan al-mu’allafah qulubuhum dan menganalisis pandangan cendekiawan berkenaan agihan zakat kepada bukan Islam serta menganalisis amalan agihan zakat kepada golongan bukan Islam oleh institusi zakat di Malaysia.