Kajian Ketokohan Dan Sumbangan Haron Din Dalam Bidang Perubatan Islam - Mohd Ghazali, Ummi Sarrah (2022)
Tesis ini memilih untuk mengkaji sumbangan Haron Din berikutan kegiatan beliau selaku pengamal perubatan Islam dan pengiktirafan masyarakat terhadap ketokohannya dalam bidang ini. Selain mengenalpasti sumbangan yang diberikan Haron Din dalam bidang perubatan Islam, kajian ini turut akan melakukan kajian terhadap biografi Haron Din serta menjelaskan latar belakang perubatan Islam di Malaysia.