Keberkesanan Pembelajaran Makmal Maya Teradun Terhadap Kawalan Hormon - Abd Rahman, Sumaiyah (2022)
Tujuan kajian ini dijalankan adalah untuk mengenalpasti keperluan dan menganalisis keberkesanan menggunakan model pembelajaran teradun yang dinamakan sebagai Makmal Maya Teradun (MMT) dalam kalangan pelajar di Institut Pendidikan Guru Major Sains. Terdapat tiga fasa utama dalam mereka bentuk dan membangunkan MMT iaitu melibatkan (i) analisis keperluan, (ii) reka bentuk dan pembangunan dan (iii) kajian keberkesanan MMT.