Peranan Dan Impak Tarbiyah Dalam Parti Islam Semalaysia (Pas): Kajian Terhadap Wacana Rasmi Dan Pengalaman Hidup Ahli-Ahli Dalam Dewan Muslimat Pas Negeri Pulau Pinang (DMPNPP) - Khaled, Norhana (2022)
Kajian ini bertujuan meneliti tarbiyah yang dilaksanakan oleh Parti Islam Se-Malaysia (PAS) terhadap kumpulan usrah wanita (Muslimat) di negeri Pulau Pinang. Analisis dilakukan dengan menggunakan teori gerakan sosial (SMT) dan konsep hidup beragama untuk menggambarkan wacana rasmi dan pengalaman hidup ahli-ahli usrah wanita dalam Dewan Muslimat PAS Negeri Pulau Pinang (DMPNPP). Bagi mengkaji kumpulan usrah Muslimat, pendekatan etnografi telah digunakan.