Teras Falsafah Dalam Pembentukan Konsep Perakaunan Islam - Abdul Aziz, Norazita Marina (2022)
Kajian mengenai pembentukan konsep perakaunan Islam berdasarkan teras falsafah Islam. Tesis ini mengandungi tiga objektif utama. Pertama, mengenal pasti teras falsafah Islam dalam konsep perakaunan Islam. Kedua, menganalisis konsep perakaunan Islam berasaskan teras falsafah Islam. Ketiga, merumuskan pembentukan model perakaunan Islam berasaskan teras falsafah Islam.