Pelancongan Bandar: Satu Kajian Persepsi Residen Terhadap Impaknya Di George Town, Pulau Pinang - Tan, Cheng Hai (2012)
Kajian ini adalah bertujuan bagi meninjau dan mengupas persepsi residen bandar George Town tentang impak industri pelancongan bandar ke atas sistem ekonomi, sosial dan alam sekitar bandar. Antara objektif utama kajian ini ialah menganalisis persepsi residen tentang impak industri ini ke atas sistem ekonomi, sosial dan alam sekitar.