Kajian Kes Kemahiran Sistem Anggaran Nombor Kanak-Kanak 4 Tahun - PPIP, Pusat Pengajian Ilmu Pendidikan (2021)
Kajian ini dijalankan bagi mengkaji kemahiran kanak-kanak 4 tahun dengan memfokuskan aspek penguasaan, strategi dalam kemahiran sistem anggaran nombor, dan faktor-faktor yang mempengaruhi kemahiran sistem anggaran nombor kanak-kanak. Bagi tujuan itu, kajian kualitatif dengan reka bentuk kajian kes telah digunakan sebagai pendekatan kajian, dan seramai 6 orang kanak-kanak 4 tahun telah dipilih sebagai sampel kajian. Teknik pensampelan bertujuan berstrata, dan teknik judgement sampling telah digunakan dalam kajian ini.