Kesan Penambahan SnO2 Terhadap Bahan Ferroelektrik Baru BaTi2O5 Melalui Kaedah Tindak Balas Pepejal - Amir, Amalina (Universiti Sains Malaysia, 2005)
Kajian ini bertujuan untuk menghasilkan seramik BaTi2O5 melalui tindakbalas kaedah pepejal. Tumpuan diberikan kepada kesan penambahan SnO2 dan suhu pembakaran untuk menstabilkan BaTi2O5. Perubahan fizikal, mikrostuktur dan sifat elektrik yang berlaku akibat daripada penambahan SnO2 dikaji untuk memahami sifat ferroelektik BaTi2O5 dengan lebih mendalam lagi.