Corak perubatan di Pulau Pinang di antara tahun 1925-1940 - Ismail, Fadhilah (Universiti sains malaysia, 1985)
Kesihatan adalah paling diutamakan oleh Oleh itu apabila seseorang setiap orang. menghidapi sesuatu penyakit, ia akan berusaha untuk mengatasinya. Begitu juga dengan rakyat di Pulau Pinang yang akan Cuba sedaya upaya untuk mengatasi masalah-masalah kesihatan