Usaha penerapan teknologi baru komunikasi ke dalam pendidikan formal di Malaysia : satu penilaian terhadap Kelab Komputer di sekolah-sekolah menengah Pulau Pinang - Doh, Mee Yuen (Universiti Sains Malaysia, 1989)
Tujuan kajian ini ialah untuk meneliti dakwaan bahawa TBK dapat membantu membentuk masyarakat egalitarian yang memberikan peluang penggunaan yang seimbang rata [equal access] kepada semua golongan masyarakat.Pertimbangan akan dibuat terhadap pandangan pesimis yang dipegang oleh segelintir penduduk negara Dunia Ketiga dan cendekiawan komunikasi tentang perkembangan TBK. Penilaian juga akan dibuat sama ada pembangunan kebendaan sesebuah masyarakat seharusnya melahirkan pembangunan kerohanian di dalam struktur masyarakat berkenaan.