Satu tinjauan terhadap masalah sosio-ekonomi penghuni rumah pangsa seberang Terus di Alor Star, Kedah - Krishnas, Selvadorai (Universiti sains malaysia, 1982)
Masalah perumahan telah menjadi masalah yang hobat bobcrapa tahun kebelakangan ini, apabila rakyat berobut-rebut membcli rumah kos rendah, samada untuk didiami ataupun sebagai satu earn pelaburan yang inonguntungkan.