Tuntutan Filipina Ke Atas Sabah: Satu Penilaian - Chang, Fui Mei (Universiti Sains Malaysia, 1989)
Perbalahan diantara Filipina dengan Malaysia mengenai siapa sebenarnya yang berhak memiliki Sabah nampaknya masih menjadi satu isu yang hangat sehingga kini. Tugasan ini merupakan satu penilaian terhadap kes tuntutan Filipina ke atas Sabah, iaitu daripada segi kewajarannya untuk menuntut ataupun menggugurkan tuntutan ini.