Persepsi Banjir Di Kangar - Quah, Han Hooi (Universiti Sains Malaysia, 1984)
Objektif utama kajian ini ialah mengkaj i persepsipersepsi banjir penduduk-panduduk di kawasan yang tertakluk kepada banjir tahunan di bandar Kangar.Di samping ini kaj ian ini juga bertujuan melihat bagaimana manusia membuat pengubahsuaian terhadap bencana banj ir