Gambarfoto Berita: Satu Perbandingan Di Antara New Straits Times Dan Utusan Malaysia - Devi, Nirmala (Universiti Sains Malaysia, 1983)
Kajian ini melibat gambarfoto berita di dua buah akhbar yang terkemuka di Malaysia: New Straits Times dan Utusan Malaysia. Kajian ini bercorak eksploratory kerana hingga setakat ini masih belum lagi satu kajian yang dibuat dibidang ini.