Kajian Sosio-Ekonomi Komuniti Petani: Satu Kajian Kes Di Kampung Lubok Jambu,Kota Bharu, Kelantan - Hj. Ab. Rahman, Mohd. Khairuddin (Universiti Sains Malaysia, 1984)
Latihan Ilmiah ini adalah merupakan satu kajian sosioekonomi komuniti petani di Kampung Lubuk Jambu, Kota Bharu, Kelantan. Kajian ini cuba meninjau pola-pola pendapatan dari hasil pertanian padi dan lain-lain sumber ( bukan padi ) serta masalah-masalah yang dihadapi oleh petani-petani di kawasan ini.