Perusahaan Bunga Potongan Di Cameron Highlands : Satu Kajian Sosio-Ekonomi Dan Perspektif Geografi - Kok, Kam Peng (Universiti Sains Malaysia, 1984)
Kekurangan modal untuk menambahkan pengeluaran dikalangan para pekebun kecil dan sederhana; kekurangan buruh pada musim tertentu dan di kebun-kebun terpencil; keadaan cuaca; masalah tanah-tanih; kerosakan bunga pada peringkat kebun; hasil rendah; ketiadaan jadual penanaman yang baik dan akhirnya, musuh-musuh tanaman dan penyakit-penyakit adalah beberapa daripada masalah pengeluaran yang telah dibincangkan