Pencemaran Bahasa Melayu pada tajuk-tajuk iklan dalam akhbar Utusan Malaysia - Totu, Andreas Tatuh (Universiti Sains Malaysia, 1987)
Kajian ini dijalankan mengikut kaedah analisa kandungan untuk mendapatkan penjelasan; benarkah wujudnya pencemaran Bahasa Melayu pada tajuk-tajuk iklan dalam akhbar yang menggunakan Bahasa Melayu khasnya akhbar Utusan Malaysia.