Penguasaan Ekonomi Kedah Oleh Tentera Jepun Semasa Perang Dunia Kedua, 1941 – 1945 - Wan, Azahar Raswan Dean (Universiti Sains Malaysia, 1984)
Yoji Akashi telah menarik perhatian kita kepada satu kekosongan dalam prasejarah Malaysia mengenai zaman penduduk Jepun: