Felcra ramuan China (Rancangan tanah belia) : Satu tinjauan aspek-aspek sosio-ekonomi para peserta - Hj. Abu Hasan, Mohd Amin (Universiti Sains Malaysia, 1981)
Felcra Ramuan China Adalah Sebuah Rancangan Pembangunan Tanah Yang Dilakukan Oleh FELCRA Di Bawah Program Rancangan Tanah Belia. Rancangan Ini Menempatkan Seramai 147 Orang Peserta Yang Terdiri Dari Belia Dan Mengusahakan Tanaman Getah. Tujuan FELCRA Memajukan Rancangan Ini Ialah Untuk Mewujudkan Peluang—Peluang Pekerjagn Ladang Kepada Belia-Belia Dan Mewujudkan Kawasan Perladangan Yang Teratur Dan Berhasil Tinggi Di Samping Melahirkan Golongan Belia Yang Bolel Berdikari Dan Progresif