Sejarah Perkembangan PAS Bahagian Bachok Dari Tahun 1959 hingga 1969 (Tumpuan Kajian di Kampong Perupok) - Daud, Hamzah Mat (Universiti Sains Malaysia, 1983)
Sejarah perkembangan PAS bahagian Bachok yang bermula pada tahun 1959 hingga 1969 diambil kira oleh penulis sebagai satu jarak masa yang penting dalam pergerakan PAS di bahagian ini, memandangkan PAS di bahagian Bachok adalah teristimewa dan paling kuat dari segi pengaruh dan kesannya pada perkembangan politik di seluruh Kelantan dan tanah air.