Analisis Representasi Wanita Dalam Filem Komedi Seram Trilogi Hantu Kak Limah - Abdul Rahman, Muhamad Farid (2021)
Kajian akan melihat bagaimana konvensi filem seram/komedi seram tempatan telah dicabar seterusnya turut mengubah representasi wanita melalui trilogi Hantu Kak Limah. Dengan memfokuskan secara simbolik representasi wanita dalam bentuk semangat, kajian ini akan menggunakan kaedah analisis tekstual di bawah teori feminisme radikal. Kajian ini juga akan menilai representasi wanita sebagai semangat yang digunakan untuk mengkritik isu-isu lain seperti ekonomi, sosiobudaya serta amalan dan kepercayaan masyarakat Melayu.