Konfrontasi Antara Malaysia Dan Indonesia (1963 - 1966) Sebagai Satu Isu Dalam Perhubungan Antarabangsa - C. T. Vytheswaran, Murali Tharan (2002)
Kajian ini menggambarkan bagaimana Konfrontasi sebagai satu masalah politik antara Malaysia dan Indonesia menjadi satu isu dalam perhubungan antarabangsa. Konfrontasi dilihat dalam dimensi yang luas mencemakan bagaimana kuasa-kuasa besar mempergunakan isu ini sebagai percaturan ideologi di Asia Tenggara.