Penggunaan Teknologi Baru Dalam Sistem Penanaman Padi Dikawasan Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (MADA) - Ahmad, Abu Mansor (Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan, 1985)
Latihan Ilmiah ini adalah bertujuan untuk melihat beberapa aspek tentang penggunaan teknologi baru dalam sistem penanaman padi di kawasan MADA, khususnya di Kampung Banggol Besi. Teknologi baru yang dimaksudkan termasuklah sistem perairan yang moden, bahan-bahan input teknologi seperti baja kimia, racun dan benih baka baik serta elemen teknologikal kejenteraan seperti traktor dan jentera tuai padi.