Kebangkitan Dan Perjuangan Persatuan Guru-Guru Melayu Pulau Pinang Dan Seberang Perai, 1920-1950 - Mohamad Nor, Aminah (Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan, 1978)
Saya ingin menyampaikan ucapan terimakasih saya yang tidak terhingga kepada Dr. R. Suntharalingam yang telah memberi nasihat dan tunjukajarnya yang berharga dalam kajian ini. Terirnakasih saya juga saya arahkan kepada pehak Persatuan Guru-Guru Melayu Pulau Pinang dan Seberang Perai yang telah meminjam sumber-sumber yang saya amat-amat perlui.