Faham Ahlus Sunnah Dalam Dasar Keagamaan Majlis Hal Ehwal Ugama Islam Dan Adat Istiadat Melayu Perlis Antara Tahun 1964-1976 - Abdullah, Azmi (Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan, 1968)
Kajian ini adalah bertujuan untuk melihat polisi Majlis hal Ehwal Ugama Islam Perlis terutamyanya tentang dasar keagamaan institusi itu terhadap institusi ddn organisasi massa.Hal ini telah menarik perhatian saya kerana institusi pen tadbiran agama itu meminkan peranan yang terpenting untuk me uruskan hal-hal yang berkaitan dengan masyarakat Islam di negeri Perlis, tetapi juga kerana dasar dasar keagamaan pentadbiraan agama islam itu agak berlainan dari neheri-negeri lain di Malaysia.