Kajian Paleoalam Lembah Lenggong Semasa Zaman Pleistosen Berdasarkan Perspektif Palinologi Dan Geomorfologi - Talib, Nor Khairunnisa (2020)
Kajian ini melibatkan tapak-tapak Paleolitik di Lembah Lenggong. Kesemua tapak Paleolitik ini adalah jenis tapak terbuka di endapan kelikir fluvial yang berusia Pleistosen Pertengahan hingga Akhir. Tujuan kajian ini adalah untuk menentukan paleoalam dan iklim zaman Paleolitik di Lembah Lenggong serta kaitan tapak-tapak Paleolitik ini dengan Sungai Perak kuno. Oleh kerana itu kajian ini akan melibatkan aktiviti survei, pemetaan, kajian geomorfologi dan pengambilan sampel tanah untuk analisis makmal.