Masalah Bekalan Air Di Gemas, Negeri Sembilan - Koh, Wee Leng (Universiti Sains Malaysia, 1985)
Msalah bekalan air di Gemas, masalah yang serius yang berlaku hamper setiap tahun. Masalah ini, sama ada dari segi kualiti atau kuantiti telah berlaku sejak tahun 1970an dan telah bertambah serius pada tahun-tahun kebelakangan ini. Walaupun begitu, masalah ini masih belum diatasi. Kajian ini bertujuaan untuk mengkaji masalah bekalan air yang dihadapi oleh penduduk di Gemas dan melihat sejauhmana masalah ini diatasi oleh kerajaan.