Inovasi Rangka Tindak Muzium Negeri Kedah Mengikut Kaedah Reka Bentuk Perkhidmatan - Mohamad Din Khan, Mohamad Mujahid Khan (2020)
Muzium kedah merupakan salah satu tempat tarikan utama di negeri kedah. Rekabentuk perkhidmatan merupakan bidang yang masih kurang diberi penekanan oleh pihak yang terlibat. Ianya bertujuan untuk memberi keselesaan terhadap pengunjung dan meningkatkan kualiti muzium. Penyelidikan ini bertujuan mengkaji aspek keberkesanan rangka tindak perkhidmatan di muzium negeri kedah. Kajian juga merangkumi persepsi dan penerimaan pengunjung terhadap aspek rangka tindak perkhidmatan dan sejauh mana tahap keselesaan pengunjung. Kemudahan, keselesaan dan keselamatan merupakan aspek yang perlu difokuskan untuk menjadikan rangka Tindak perkhidmatan lebih