Kaitan Antara Penglibatan Remaja Di Pusat Remaja Luar Waktu Persekolahan Dengan Kemakmuran:Satu Kajian Kes Tentang Kafe@Teen Di Pulau Pinang - Sobri, Nur Ashikin (2020)
Salah satu inisiatif kerajaan bagi membantu golongan remaja untuk berkembang dengan baik ialah dengan penubuhan pusat remaja luar waktu persekolahan seperti Kafe@TEEN. Pusat remaja seumpama ini berpotensi meningkatkan kemakmuran dalam kalangan remaja tetapi keberkesanannya belum banyak dikaji. Oleh itu, kajian ini bertujuan untuk mengkaji hubungan antara penglibatan remaja di pusat remaja luar waktu persekolahan dengan kemakmuran, dengan berfokuskan kepada Kafe@TEEN di Pulau Pinang sebagai satu kajian kes. Selain itu, kajian ini turut mengkaji hubungan antara aktiviti-aktiviti kreatif dan keterikatan sosial dengan kemakmuran. Hal ini bertujuan mengenal pasti peranan aktiviti-aktiviti kreatif dan keterikatan sosial sebagai pengantara dalam hubungan antara penglibatan remaja di pusat remaja luar waktu persekolahan dengan kemakmuran.