Tindak Balas Pendengar Di Kawasan Luar Bandar Terhadap Siaran Radio Malaysia Kota Bharu (Rmkb) - Abdullah, Hasmat (Universiti Sains Malaysia, 1987)
Latihan Ilmiah ini merupakan satu usaha yang dirancang untuk mengetahui tindakbalas pendengar terhadap siaran Radio Malaysia Kota Bharu(RMKB). Tumpuan kajian diberikan kepada lima aspek utama iaitu, tujuan, tabiat, minat, sikap dan penilaian pendengar terhadap siaran tersebut. Memandangkan siaran RMKB baharu sahaja diperkenalkan, maka kajian seperti ini amat diperlukan, untuk mengetahui setakat manakah sambutan orang ramai terhadap siaran tersebut.