Syair Siti Zubaidah perang China - Yasin, Abdul Rahman (Universiti Sains Malaysia, 1976)
Sebagai sebuah syair yang ceritanya ramai diketahui umum terutama kalangan Melayu,adalah juga menjadi harapan kita seniua agar cerita Siti Zubaidah ini tidak akan luput dari ingatan generasi yang akan datang.